4 februari 2018

Sleuteloverdracht 2018 in Bemmel

Nog even en het carnaval barst weer los in Bemmel. De Geintrappers en De Blauwe Pony '81 hebben de eer om de sleuteloverdracht te organiseren. Op zaterdagochtend 10 februari zal het Koakelnest vol met veren zijn...

Afbeelding nieuwsbericht
Burgemeester Marianne Schuurmans spreekts de aanwezigen toe bij de sleuteloverdracht in 2014.     (bron: Het Gemeentenieuws)
bekijk fotoserie

Prins Lucas op d'n Bok uut het Zwaonenest, prins Jan Willem de Buutegewone uut het Sprauwenest, prins Jochem de Kartrekker uut het Keujesgat, prins William du Verve uut het Baggergat en gastvrouw prinses Mirjam van het Festijn komen met al hun narren en narinnen naar de Theaterkerk. Vanaf daar zullen zij in optocht richting Maije (het beeld bij het Kinkelplein) gaan en vervolgens naar ons feestpaleis De Roskam (Dorpsstraat 95).

Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven gaat traditiegetrouw starten met het uitreiken van de Orde van de Vlinder. Deze worden uitgereikt aan carnavalisten uit alle kernen die zich op een bijzondere manier inzetten voor het carnaval. Elke hoogheid uit de gemeente heeft een optreden meegenomen om aan het publiek op de bühne te laten zien. Voordat de burgemeester haar ambtsketting af gaat doen, zal ze elke dorstlustige hoogheid de sleutel van hun nest uitreiken.

Iedereen is welkom om dit mee te maken. Loopt u mee in de optocht? Dan eerst om 9:30 uur verzamelen in de Theaterkerk van Bemmel. Het programma in De Roskam begint om 11:11 uur.

Kijk voor het volledige programma in de agenda op deze website.