Historie

De eerste aanzet voor carnaval in Bemmel is vermoedelijk gegeven in een stille achterkamer bij meester Rudger Busser thuis (exacte locatie onbekend). Hij was onderwijzer op de katholieke jongensschool en later op Pius X.

Busser was ongehuwd, maar wel iemand met een uitzonderlijk organisatietalent. Hij was veelvuldig actief op cultureel gebied en zo tevens betrokken bij de oprichting van onder andere toneelvereniging Werken en Weldoen. In 1959 was hij het die samen met een aantal feestvierders carnavalsvereniging De Blauwe Pony begon. De eerste prins was… meester Busser, waarna Henk de Man (1960), Theo Peeters (1961) en Eef ‘de Geknipte’ Arnts (1962) het stokje overnamen. Toen Eef werd gevraagd of hij nog een extra jaar als prins zou willen meedraaien, zei hij volmondig ja. Men informeerde naar de prinsennaam en Eef antwoordde dat die wel hetzelfde mocht blijven, waarop de volgende dag in de krant werd vermeld: Prins Eef van het Zelfde. Na acht succesvolle jaren werd De Blauwe Pony in 1967, met het eerste jubileum al bijna in zicht, op stal gezet. De vereniging ging failliet na teveel financiële risico’s te hebben genomen bij het organiseren van allerlei activiteiten. Maar men was van mening dat het carnavalsfeest niet verloren mocht gaan en de Bemmelse voetbalvereniging nam onder de naam Ontspanningscommissie SCB de organisatie …

Visie

Carnavalsvereniging De Geintrappers is een vereniging die het carnaval in Bemmel een warm hart toedraagt en gezelligheid staat wat ons betreft voorop.

De Bemmelse gemeenschap heeft in onze ogen recht op een geweldig carnavalsfeest. Wij hebben ons als taak gesteld om dit te organiseren én te verbeteren. Een goede samenwerking met onze zusterverenigingen De Blauwe Pony '81 en De Piejassen is daarbij van cruciaal belang.

In de ogen van veel mensen is carnaval een feest voor narren en dwazen, waarbij het nuttigen van zoveel mogelijk drank centraal staat. Dat vooroordeel is onjuist. Wij willen laten zien dat er meer is. Als vereniging zijn we betrokken bij diverse andere evenementen in onze gemeente, zoals de Avonds4Daagse en de intocht van Sinterklaas. Op deze manier willen we laten zien dat je als carnavalsvereniging meer voor de gemeenschap kunt betekenen. Ook buiten het traditionele carnavalsseizoen is er behoefte aan gezelligheid en activiteit. Uitgangspunt daarbij is saamhorigheid en plezier met elkaar.

BestuurTheo Rikken (voorzitter), Theo Hoogmoed (penningmeester), Liesbeth Willems (secretaris), Didi Sopacua (bestuurslid), Lobke Rikken (bestuurslid), Leo Reijnen (bestuurslid), Johan van Schaijk (bestuuurslid), Frank Hoekjan (president)

RaadsledenFrank Hoekjan, Iwan van Gils, Didi Sopacua, Erik Willemsen, Henk Kempkens, Jeroen Kempkens, Johan van Schaijk, Leo Reijnen, Nicky van Swaay, Jos van Tilburg, Peter Tijssen, Patrick Bisselink, Thijs van Enckevort, Henk Weber, Marcel Willems, Thomas Hoekjan

Commissies & overige

Secretariaat
Postadres:  CV De Geintrappers, De Pollenbrink 28, 6681 CJ, Bemmel. E-mail: info@degeintrappers.nl (of contactformulier). Rabobank Bemmel IBAN: NL24 RABO 0105 7149 76. Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland, nummer 40144267.