Dansgarde

De Kinkeltjes

Ben jij sportief, lenig, heb je een beetje maatgevoel en vind je optreden leuk? Kom dan dansen bij dansgarde De Kinkeltjes. Wij zijn al meer dan 33 jaar onderdeel van De Geintrappers en staan voor 'plezier in dansen' en 'dansen als groep'.

Dansgarde De Kinkeltjes

Op dit moment telt de dansgarde veertien leden. Bij de minioren kun je vanaf zes jaar meedoen en deze groep gaat tot ongeveer tien jaar. Vanaf elf jaar en ouder mag je dansen bij de junioren, mits je het niveau aankunt. De dansen worden onder deskundige leiding van twee trainsters ingestudeerd. Tijdens de zomermaanden en in de schoolvakanties is er een korte trainingsstop. Het dansseizoen loopt van april t/m maart.

Bekers winnen
Naast de bekende gardedansen wordt ook ieder jaar een nieuwe showdans ingestudeerd en op de diverse danstoernooien in de regio uitgevoerd. Vanzelfsprekend treden wij ook op tijdens de pronkzitting en andere evenementen van de Geintrappers in Bemmel. Er zijn bekers te winnen, de dansgroep wordt beoordeeld met punten en de groep ontvangt een heus juryrapport.

Ervaringen
We hebben de huidige danseressen gevraagd naar hun ervaringen. De minioren gaven aan alles leuk te vinden, dat het gezellig is in de groep, er plezier is tijdens de training en er nieuwe danspasje geleerd kunnen worden. Ook de prijzen en het dragen van mooie jurkjes zijn belangrijk voor ze. Even enthousiast zijn de junioren, die aangaven vooral de gezelligheid en het dansen met leeftijdsgenoten fijn te vinden. Ze vinden het leuk om op te treden en met de carnavalsoptocht op de wagen te staan. De trainsters zijn leuk en ze leren verschillende dansen.

Pasfoto Pasfoto

Mijn naam is Sabrina Hoekjan. Ik ben geboren in 1992 en woon in Bemmel. Als Kinkeltje danste ik twintig jaar lang bij De Geintrappers. In 2015 kwam daar een eind aan en toen ben ik gevraagd om trainster te worden van deze twee leuke en gemotiveerde groepen. Natuurlijk heb ik dat gedaan! Supertrots ben ik op alle meiden, ik geniet van elk optreden en hoop nog lang door te mogen gaan. Sabrina Hoekjan

Ik ben Sylvana Hoogmoed en kom uit Haalderen. Ik ben geboren in 1998. Tussen 2004 en begin 2016 danste ik bij de carnavalsvereniging in mijn woonplaats. Maar ik wilde meer met dansen doen en ben dan ook blij dat ik trainster mag zijn van een stel geweldig leuke meisjes! Ik geniet van alle optredens en toernooien, alsof ik zelf weer op het podium sta. Sylvana Hoogmoed